DSC_8440.jpg

Prahasta lähdimme sitten heti aamutuimaan klo 11 jälkeen, ajelemaan kohti Alppeja! Yövyimme teltassa, vaikka Roosa jo kovasti ilmoittikin ettei hän ainakaan ilman tyynyä lähde minnekkään. Ajelimme siis koko päivän rauhalliseen tahtiin kohti Itävallan Gesäusenin luonnonpuistoa. Näkymät muuttuivat todella nopeasti aivan mielettömän hienoiksi ja korkeiksi sekä kalteviksi. Itävalta on aika siisti alue ja kaikki talot ja pihat tiptop. Ihmettelimme muunmuassa miksi sieltä ihan sairaan korkealta pitää ajella nurmikko. Ensin aattelin että kyllä jotkut lampaat ne varmasti siellä ne pitää kunnossa, kunnes ihan oikeasti näin miehen joka leikkasi nurmea siellä kaltevassa rinteessä.

No joo yöpyminen teltassa olisi ihan kivaa, jos olisi kunnon varusteet, mutta mehän jätettiin kotiin melkeinpä kaikki muut yöpymisvälineet paitsi itse teltat. Että pikkasen oli kovaa ja kuumaa ja sitten taas kylmää, Iiriksen sanoja lainatakseni. Tarkoitus oli telttailla kaksi yötä Alpeilla, mutta koska sää oli muuttumassa sateiseksi, oltiin vain yksi yö (ja koska olihan se aika karseeta, kun koko ajan joku heräili ja taas teltta auki kun jollakin tuli pissahätä...)

DSC_8432.jpg

No jokatapauksessa seuraavana päivänä lähdettiin tutustumaan Itävallan vuoristoon lähemmin ja käveltiin sellanen kierros siellä metsäpoluilla ja pyöräteillä. Roosuli otti kovasti kuvia kaikista kukista, joita se näki ja muutenkin se on kovin innostunut kuvaaja. Iiris valitti kuumuutta ja laahusteli ja Nellu käveli välillä reippaasti ja välillä matkusti esimerkiksi mun olkapäillä. Parin episodin ja jätskien syönnin jälkeen lähdettiin ajamaan kohti seuraavaa yöpaikkaa, mikä olikin sitten seuraavassa maassa eli Slovenian Mariborgissa.